interactieve installaties

 

Het is lastig om op internet iets te laten zien van mijn interactieve installaties. Per definitie ontbreekt er een element: de interactiviteit. Kom dus langs als ze ergens te zien zijn.

De werken zijn geen spelletjes: er zijn geen punten te scoren, er is geen doel, er zijn geen winnaars of verliezers. Het gaat om de ervaring, de beleving. En soms verzinnen toeschouwers zelf een spel en een doel. En dat is veel leuker dan wanneer ik ze zou sturen.

Vaak verloopt de interactie met het systeem via een video camera, die aan een computer gekoppeld is. Vaak is een webcam genoeg, maar er zijn ook installaties die werken met een full HD camera. Dit als een installatie een beter beeld, hogere framerate, grotere nauwkeurigheid, of zoom mogelijkheden vraagt.  

De installaties en projecten van AlexP zijn bij verschillende gelegenheden te zien, zo is o.a. Crowd te zien geweest op het Amsterdam Light Festival, Face Shift in het Kröller Müller museum en Marbling bij het Jeugdfilmfestival. Met Marbling hebben we bovendien de 2e prijs gewonnen bij de BLOOOM Award 2012 in Keulen. 

Kijk bij "wat wanneer waar" waar we te zien zijn geweest en waar we binnenkort exposeren.