Fotoboulevard Uithoorn

In mijn woonplaats Uithoorn stond langs de Amstel al jarenlang een lelijke schutting voor een braakliggend stuk land. Er zou op gebouwd worden, maar door allerlei omstandigheden werd dat steeds weer uitgesteld. De schutting was menig Uithoornaar een doorn in het oog. Martin van Wiltenburg en Louis Drubbel, lokale ondernemers, vroegen mij of ik voor de muur een grote photile zou kunnen maken. Met markante Uithoornse gebouwen en plekken, opgebouwd uit foto's die door inwoners ingestuurd zouden worden.

De wand zou oorspronkelijk maar een maar maanden staan, tot de nieuwbouw zou starten. Uiteindelijk heeft hij meer dan 2 jaar gestaan. En hij is daarna verplaatst naar een andere locatie in de buurt, om ook daar nog een tijdje bekeken te kunnen worden. Op Google Street View zijn beide locaties te bekijken. En hier is de hele muur zoombaar te zien.

Voor de opening is er nog een tv-ploeg van Hart van Nederland langsgekomen om een item over Fotoboulevard Uithoorn te maken. En hier is op Facebook wat te vinden over de fotowand.